top of page

KLANTEN ZEGGEN


Stella Braam is een gevierd onderzoeksjournaliste en schrijfster van meerdere controversiële boeken. Uitgeverij Singel stelde voor om haar oeuvre om te werken naar een tv-serie getiteld 'Gajes'. 

Samen met Stella ontwierp Peter Konter een stappenplan met diverse documenten waarin naar believen - en naar gelang van inspiratie - gewerkt kan worden. Op dit moment pitcht filmproductiebedrijf Pupkin (o.a. Van God Los/The Spectacular/Verhaal van Nederland) de serie -in-wording bij omroepen en streamingdiensten. 

Stella: "Ha Peter, heb hier zo veel vertrouwen in. 👍 Dank voor de inspiratie en enorme inzet. Ik voel dat onze tv-serie een groot succes gaat worden." 


Werk van Stella Braam bij Singel Uitgeverijen:

'De Blinde Vlek van Nederland. Reportages over de onderkant van de arbeidsmarkt' – een verslag van haar belevenissen als undercoverjournaliste in laaggeschoolde baantjes. In 1997 verscheen (i.s.m. met Mehmet Ülger) 'Grijze Wolven. Een zoektocht naar Turks extreem-rechts.' De auteurs werden na de publicatie van dit boek met de dood bedreigd en moesten enkele weken onderduiken. In 'Tussen Gekken & Gajes' zocht Braam de grenzen op van de onderste regionen van Nederland, onder het motto: ‘Om het wereldje te leren kennen, moet je er zelf deel van uitmaken.’ In 2005 verscheen 'Ik Heb Alzheimer', waarin Stella Braam de lotgevallen van haar vader, die Alzheimerpatiënt is, volgt. De herziene editie, met nieuws over de ‘Alzheimerindustrie’ verschijnt in oktober 2014. 'Ik Blijf Thuis!' is Braams verslag van haar strijd voor het zelfstandig laten wonen van haar moeder. In 2010 verscheen 'Uitweg. Een waardig levenseinde in eigen hand'. (i.s.m. met psychiater Boudewijn Chabot) In 2020 verscheen 'Welkom bij de Taalclub', geschreven in samenwerking met Dr. Annemaaike Serlier-van den Bergh; over Taaldenkers, met veel persoonlijke verhalen en praktische tips. Recent kwam Stella op een minder fortuinlijke manier in het nieuws: de AIVD blijkt haar sinds de publicatie van het boek 'Grijze Wolven' gevolgd - en waarschijnlijk afgeluisterd - te hebben.

https://www.singeluitgeverijen.nl/nijgh-van-ditmar/auteur/stella-braam/

Dr. ir. Mindy Howard wordt de eerste Nederlandse vrouw in de ruimte. Ze is oprichter van ‘Inner Space Training’, ‘s werelds enige psychologische ruimtevaart-training. Naast astronaute is zij een veelgevraagd TEDx & Public Speake​r.

"Excellent job trying to make sense out of all​ of my nonsense! well done and it was a pleasure working with you too... I hope our paths cross again."

(e-mail Mindy Howard n.a.v. artikel 'Sense/Non Sense?' in Interview Magazine)

Met Vallen & Opstaan'; artikel P. Konter over start-ups en techbedrijven, en over tegenslagen en jezelf weer herpakken. In UT Nieuws nr. 10, p.21-22

'Vijftig vierkante meter tuingeluk': dorpsgenoot W. Faasse in zijn groene oase. 

(artikel P. Konter gepubliceerd in regionaal weekblad PZC/De Bevelander)

Rinus Feddes, bedrijfskundige/bedrijfssocioloog en docent/hoofdonderzoeker aan de Hogeschool Rotterdam, promoveerde aan de Universiteit Utrecht op de dissertatie 'Onderbuikgevoelens & Roddelen'. Het eerste redactietraject werd begeleid door TaalBedrijf NL.

'Dansen Met De Duivel' van auteur en zanger/presentator Michel Exel is uitgegeven door uitgeverij Aspekt. 

https://www.readshop.nl/boeken/dansen-met-de-duivel-9789463388733#review

FOTO: Lezing door Michel Exel, auteur van 'Dansen Met De Duivel' , voor studenten aan de opleiding Social Work, 

Hogeschool Rotterdam, 2020

“Ik heb altijd veel woorden nodig om duidelijk te maken wat ik bedoel, Peter Konter daarentegen is een meester in het weglaten waarbij toch de kern van het verhaal intact blijft. Hij heeft mijn dagboekaantekeningen tot in detail, en tot de laatste letter, uitgewerkt, en van een structuur voorzien. Zo heeft hij mijn levenswerk tot iets gemaakt waar lezers hopelijk hun voordeel mee kunnen doen.”

Negendelige reeks 'Toekomstige Techniek' van P. Konter in Shell Venster; over technologische innovatie in samenwerking met derden

"Die paar dingen waar ik bij betrokken mocht zijn, waren zeer succesvol. Ik word nog regelmatig benaderd door mensen naar aanleiding van de serie collaboratieve innovatievoorbeelden." 

(Gerald Schotman, toenmalig Chief Technology Officer van Shell Projects & Technology, in e-mail aan Peter Konter na afsluitend artikel ‘Toekomstige Techniek’-serie over technologie en open innovatie in Shell Venster)


Alexander von Schmid, wiskundige en filosoof, bewijst zich met ‘De Laatste Christen’ als een ideeënrijk schrijftalent. De auteur werkte samen met TaalBedrijf NL aan een stap-voor-stap-redactie van het manuscript van 'De Laatste Christen'. 

 

Uit de eerste recensies:

  • “De vele dialogen maken het dynamisch en nemen de lezer echt mee in het verhaal. De korte hoofdstukken houden goed de vaart erin maar maken ook nieuwsgierig, ze eindigen (bijna) altijd met goeie ‘cliffhanger’. Inhoudelijk vond ik de 2 verhaallijnen van Paus Franciscus en van Jezus (en Jozef) leuk en interessant. Ze grijpen op bepaalde momenten ook echt mooi op elkaar in als het om het evangelie van Marcus gaat, de inzichten die de verhaallijnen opleveren zetten aan tot denken en ik vond ze bovendien verrassend.”
  • “Een revolutionair boek!”
  • “Ik heb het boek al aan het begin van de vakantie gelezen. Allereerst vond ik het goed geschreven, het leest prettig en vlot.”

FOTO: docente Hogeschool Rotterdam opleiding Social Work drs. Ellen Sandberg 

Leesrapporten en evaluaties voor Cursussen ‘Creatief Schrijven’ aan opleiding Social Work van Hogeschool Rotterdam worden enthousiast onthaald: 

  • "Studenten verzamelen nu feedback voor eindassessment Professionele Ontwikkeling. Sommige studenten heb ik gesproken, anderen via de mail. Stuk voor stuk vinden ze je feedback fijn. Zo veel aandacht. Zo positief. Ook herkennen ze de ontwikkelpunten. Erg leuk.” (e-mail E. Sandberg)

"Shell Scenario's is een mooie uitgave geworden! Ik hoop dat we er in de nabije toekomst nog een paar gaan maken, over andere energie-onderwerpen. Zo’n dossier geeft je wel een compact overzicht, in dit geval over een tijdsspanne van 40 jaar. Het blijft ook een mooie tekst om te lezen; ik heb er inmiddels al weer de nodige weggegeven."

(Ewald Breunesse, manager Energy Transitions Shell Nederland, n.a.v. brochure P. Konter 'Shell Scenario's')

"Beste Peter, een externe gast maakte me gister attent op Shell Venster, met een positief commentaar. Ik heb net het stuk gelezen, erg goed.

Ben ook zeer tevreden over mijn eigen deel, het is de juiste quote, en het is minder dan de anderen, precies zoals het hoort, het gaat niet over mij maar over de mensen die Recruitment binnenhaalt. Waarvoor dank." 

Sander Nieuwenhuizen, VP Recruitment, Shell International B.V, over artikel 'Werven in China’ in Shell Venster. pag. 20-22 van: 

bottom of page